Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč jsem odešel z předávání slavíků?Protože nacismus do veřejného prostoru prostě nepatří

Velmi..velmi rozhořčeně jsem včera na protest opustil sál Karlínského divadla. Ano, je to pravda, při předávání cen Český slavík jsme se s mou manželkou zvedli, začali jsme pískat a nakonec na protest proti Ortelu odešli ze sálu.

Jen malá hrstka odvážných se ozvala, můj respekt mají Filip Smid, Iva Pazderková, Jan Tuna a také Petr Štolba, který je známější pod pseudonymem „Pekař“. My všichni jsme dali najevo svůj nesouhlas. Možná by bylo ale dobré pochopit, PROČ JSME ODEŠLI A S ČÍM JSME NESOUHLASILI.

Nejprve bych začal asi tím, co nebo kdo je skupina Ortel a čím se proslavila. Víte, podle této skupiny by totiž naše zem byla lepší bez všech těch Vietnamců, černochů, Romů, Židů, ale hlavně.. muslimských uprchlíků. Samozřejmě. Problémem všech lidí, jenž hlásí nenávist je ale nenávist sama. Tu není možné ničím uspokojit. Takže až bychom to odnesli my, přišli byste na řadu i vy. Intelektuálové, gayové, tlustí, postižení, vozíčkáři, vzdělanci, kavárníci a tak dále a tak dále.
A nakonec by se tito poslové nenávisti pozabíjeli navzájem. Před nějakým časem tu byl někdo, kdo hlásal stejné věci– jmenoval se Heinrich Himmler, říský vůdce nacistického Německa, vůdce Schutzstaffel (ochranného oddílu Adolfa Hitlera) známějšího pod zkratkou SS. Jeden z jejich hlavních symbolů byly tzv. „umrlčí lebky“. Tento symbol znají spíše pamětníci, stejně jako nacistický kříž, což jednotky SS nosili na uniformách, čepicích nebo prstenech. Takže proč jsem se šíleně rozčílil? Proč jsem se zvedl a pískal? Proč jsem se rozhodl na protest opustit sál Karlínského divadla v přímém přenosu?

Protože skupina Ortel přišla na podium a na košilích měli tyto lebky. Na tom podiu stáli především proto, že jej podpořili „obyčejní lidé,“ kteří mají tu drzost ještě tvrdit, že jejich Ortel není rasistický a v žádném případě nepodporuje nacismus. A pak si přijde Ortel s umrlčími lebkami na košilích a dá celému národu tímto symbolem najevo, jakým směrem smýšlí. Jsem zarmoucen faktem, že tomuto zjevnému propagování nacismu nejen přihlížel celý sál, ale většina dokonce tleskala. Proč? Vaši dědové byli možná v odboji, mnozí za to zaplatili životem, i můj děda byl v koncentráku a v něm také zahynuli tři jeho bratři, všichni byli v odboji, stejně jako praděda mé manželky.

ZAPOMNĚLI JSTE HISTORII??!

Jak je možné, že evidentní projev nacismu byl nejen tolerován, ale on byl naprosto přehlídnut? Kde jsou teď idnes.cz, novinky.cz, všechny cz? Ortel si s celým českým národem vytřel zadek. A já tam stojím, pískám a jsem svědkem toho, jak 99% sálu tleská. Ptám se mých kolegů, zpěváků, moderátorů, herců, sportovců – ČEMU JSTE TLESKALI? Já vám řeknu čemu – TLESKALI JSTE NACISTŮM. Doufám, že se vám bude spát úplně stejně, jako včera. Pánové a dámy, mlčeli jste. A mlčení je tichý souhlas. Rozhodli jste se špatně, tak jako mnozí v roce 1938. A všichni víme, jak to dopadlo. Na to bychom neměli zapomenout, protože historie nám ukazuje, kam až může nenávist zajít. A kdyby tam včera seděl váš děda, on by vám rád vysvětlil, co mají ti panové na košilích. Babička by vám řekla, kdo byl Himmler, Heydrich.. i tito pánové byli tenkrát slavní, stejně jako Gestapo, SS.. Neznáte je? Možná je čas si o nich něco přečíst..

 

 

Autor: Radoslav Banga | neděle 27.11.2016 12:37 | karma článku: 41,01 | přečteno: 7802x
  • Další články autora

Radoslav Banga

Videoblog - tentokrát speciální z Alžírska

Po třech letech jsme s kapelou zase zahráli v Alžírsku. Jak to tam aktuálně vypadá? Jak dopadl koncert? Chystáte se do Alžírska na dovolenou? Tak sledujte....

25.5.2016 v 6:00 | Karma: 16,85 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Videoblogy

Radoslav Banga

Videoblog - tentokrát s prvky tance a kolegy ze StarDance

Jak to vypadalo, když jsme se sešli na Handicapovaném Sportovci roku 2015. Krom mojí maličkosti vystoupili také tanečníci ze speciálního charitativního dílu StarDance. A stejně jako posledně vám ukážu, jak to vypadlo v zákulisí.

19.4.2016 v 15:27 | Karma: 12,25 | Přečteno: 787x | Diskuse| Videoblogy

Radoslav Banga

Videoblog - tentokrát ze zákulisí natáčení v televizi

Ano, i já se "zbláznil" a propadl vlogům. Je to totiž cesta, jak ukázat něco ze svého soukromí, něco ze své práce a hlavně, jak se přiblížit všem, kdo se bude chtít dívat :). Třeba budu inspirovat i vás. Nevěříte? Věřte!

5.4.2016 v 14:41 | Karma: 19,27 | Přečteno: 1447x | Diskuse| Videoblogy

Radoslav Banga

Tajnou minulost Gipsy.cz už není třeba skrývat..

Je to už přes 6 let, co jsem ukončil své působení na české hip-hopové scéně. Prožil jsem od roku 1994 vzestupy i pády. Mnohdy je mi to vyčítáno, avšak málokdy se někdo zmíní o mých zásluhách. Od roku 1994 jsem toho napsal a vyprodukoval opravdu hodně. Dnes po tolika letech už mohu odkrýt své karty a přiznat všechny své rukopisy, instrumentálky a mixy, dnes vás provedu svou produkční a autorskou minulostí.. Možná budete překvapení, za čím vším je můj sluch.. ;)

19.4.2011 v 10:00 | Karma: 10,69 | Přečteno: 2762x | Kultura

Radoslav Banga

Krupka, cikáni, fízlové, náckové a platiči daní - desperádi

Tak se tak dívám na ta videa z Krupky a potichu si chaoticky přemýšlím.. Nejprve se strašně rozčílím a nadávám na ten rasismus v ČR, pak se ale uklidním a přemýšlím, proč se vůbec nějaký takový pochod nácků vlastně koná. Při čištění zubů si vzpomenu na afro-americkou historii a říkám si: „Sakra ti černí to měli v USA opravdu těžké.“ Zní to v tu chvíli, jako bych se jim téměř vysmíval, protože to se mi to přemýšlí, vyvoněná koupelna, hadry od sponzora, doma samá technologie, parádní postel, mé přemýšlení se zdá být v tu chvíli skoro provokativní.

11.4.2011 v 11:24 | Karma: 43,37 | Přečteno: 13966x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6102x
Jmenuji se Radoslav Banga a jsem leader skupiny Gipsy.cz, také moderátor, producent..

Seznam rubrik